Aktivitetsrapport

Inspirationskvällen med Klara

Det blev en verkligt inspirerande kväll i Kårhuset i onsdags, när studenter och medlemmar samlades för att lyssna på ett fängslande föredrag av Klara Löfkvist. Kvällen började med en smaklig middag komponerad av ett gäng engagerade hortonomstudenter.

Klara Löfkvist, som arbetar på HIR Skåne, delade med sig av sin spännande historia om varför hon en gång i tiden valde att studera till hortonom och hur hennes yrkesväg lett fram till det hon gör idag.

Hortonomstudenterna bjöd på tomatsoppa och hembakat bröd.

Inspirationskvällen anordnades i samarbete med Alnarps Studentkårs Hortonområd efter att studenter efterfrågat inspiration inför det kommande yrkeslivet. Vad gör egentligen en hortonom? Svaret kan skilja sig avsevärt beroende på vem man frågar. Det finns så många spännande möjligheter som hortonom, vilket i sig är fantastiskt, men det gör också att det kan vara svårt för studenter att skapa sig en bild av vad de kan vänta sig efter studierna. På så vis väcktes den briljanta idén att bjuda in hortonomer till att berätta om deras individuella vägar inom hortonomyrket.

Klara Löfkvist, som utsågs till Årets Hortonom 2018, bjöds in på grund av hennes välkända förmåga att fängsla en publik samt hennes spännande resa, från att ha börjat studierna på hortonomprogrammet i Danmark för att sedan avsluta dem i Alnarp, till att arbeta inom rådgivning, genomföra en industridoktorand, och nu arbeta med forskning och utveckling på HIR Skåne. Publiken fick också chansen att ställa frågor till Klara, vilket blev ett uppskattat moment med många intressanta frågor och informativa svar från Klara.

Kvällen avslutades med en trevlig fika där det bjöds på kaffe och hembakade vaniljhjärtan. Klara tackades för hennes medverkan med blommor och choklad. Vi passade också på att fråga Klara vad hon tycker är det bästa med att vara hortonom och fick följande svar:

“Det bästa med att vara hortonom är att man får vara med och producera de livsmedel som vi äter, alla härliga frukter, bär och grönsaker; och alla de fantastiska människor som är hortonomer.”

Det kommer bli fler inspirationskvällar framöver. Har du eller någon du känner en inspirerande historia att dela? Tipsa oss gärna! Vår mejladress är kontakt@hortonom.se.

Aktivitetens datum: 11 februari 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *