Huset i Vitemölla

“En oas för dig som Hortonom och medlem”

Innan hans bortgång valde Jubileumshortonom Per-Olof Bergendal och hans hustru Elisabeth att skänka sitt underbara sommarparadis till förbundet, en fastighet på sköna Österlen. Syftet med gåvan var att förbundets medlemmar skulle kunna njuta av huset, omgivningen och framför allt den hortikulturella odlingen, främst äpplen, som ligger precis runt knuten.

Vi i förbundet bjuder därför in er medlemmar att hyra fastigheten, så missa inte chansen till en njutbar vistelse på Österlen året runt. Recensera gärna huset och dess tillgångar när ni varit där så vi kan utveckla det vidare för att passa våra medlemmar ännu bättre.

Om fastigheten

Huset har luftiga umgängesytor med enastående utsikt, två sovrum, nyrenoverat kök, badrum och gästtoalett. Huset har totalt 6 sängplatser då det också finns en dagbädd med dubbelsäng i vardagsrummet.

I övrigt fullt utrustat med allt man kan tänka sig behöva för en avkopplande stund på Österlen, såklart även grill, utemöbler och två cyklar för att enkelt kunna cykla till strand, mataffär eller bageri. Badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Fullutrustat kök och dessutom både diskmaskin och micro. Huset värms upp med luftvärmepump men också kompletterande golvvärme i badrum, toalett och element i sovrum. I vardagsrummet finns en öppen spis för mys framför brasa under kalla kvällar. Huset passar därmed för njutbara vistelser vår, sommar, höst och vinter.

Adressen är Ola Holma backen 7, Kivik.

Uthyrning

För att hyra huset måste man vara medlem i förbundet. Det finns även möjlighet för medlemmar i Trädgårdsingenjörernas riksförbund, Skånska Agronomklubben och Lantmästarklubben att hyra huset under tider då huset är ledigt. Icke medlemmar, så som övrig familj och vänner är såklart välkomna att dela vistelsen med er, men det är medlemmen som ansvarar för fastigheten under hyresperioden.

Städutrustning finns i huset och efter avslutad vistelse ansvarar hyresgästen för att återställa och städa huset till nästkommande gäst. Lakan, handdukar och toalettartiklar får tas med av er som hyr.

Hyresperioden är från Pingst 2021 och framåt. Hyran sätts enligt fastlagd princip beslutad av årsmötet och justeras årligen vid förbundets årsmöte.

Aktuella hyror 2021

Veckohyra: 5000 kr, Dygnshyra: 1000 kr

Vi öppnar för intresseanmälan
onsdagen den 1 april kl. 08:00

Vill du läsa mer om vad andra medlemmar tyckte om sin vistelse i huset kan du titta in här!