information

Årets Hortonom 2022 Eva Anflo

“Årets pristagare har under många år varit en centralfigur och samlande kraft inom påverkansarbete till gagn för svenska trädgårdsproducenter.

Fokus för Eva Anflo har varit att skapa så bra förutsättningar för trädgårdsnäringen som möjligt. Eva har arbetat med oerhörd bredd av trädgårdsrelaterade frågor. Ett axplock av dessa är arbetskraftsfrågor, främjandefrågor, växtskyddsfrågor och regelverket kopplat till producentföreningar. Med stort engagemang och kämpaglöd har Eva gripit sig an de alla. 

Branschkollegor vittnar om en omtänksam person som frikostigt delar med sig av sin kunskap och är en inspirationskälla för andra. Eva är en utmärkt ambassadör för hortonomkåren och trädgårdsnäringen.”

Eva Anflo valdes till Årets Hortonom 2022

Evas kommentar till utmärkelsen:
Varmt tack! Jag känner mig mycket hedrad över att få ta emot utmärkelsen Årets hortonom 2022. Det är en utnämning som jag känner mig väldigt stolt över att få ta emot. Det är exakt 40 år sedan jag tog ut min hortonomexamen och jag har varit yrkesverksam sedan dess. Jag har haft stimulerande och utmanande arbetsuppgifter under årens lopp. Samtidigt har jag haft möjligheten att utvecklas och lära mig nya saker. En lärdom är att man inte kan kunna allting själv, men det är viktigt att veta vem som kan. Därför är det oerhört viktigt att bygga nätverk och goda relationer under yrkeslivet. Jag kan konstatera att det finns ett stort behov av hortonomer inom branschorganisationer, myndigheter och även regeringskansliet där kunskapen om förutsättningarna för att bedriva trädgårdsproduktion är angelägen.

Sedan 2014 är jag chef för LRF Trädgård. Min karriär började på avd för trädgårdsekonomi på SLU, Alnarp. Därefter arbetade jag på Lantbruksstyrelsen i Jönköping under några år innan jag rekryterades till trädgårdsnäringens dåvarande organisation Trädgårdsnäringens Riksförbund 1989. Sedan dess har jag i olika roller verkat för att skapa goda förutsättningar för svensk trädgårdsproduktion.

Eva Anflo var med och firade Julstjärnans Dag med ett evenemang på Cityterminalen i Stockholm tillsammans med Malin Hidesäter och Erika Wallin 2013. Foto: Blomsterfrämjandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *