Inbjudan

Historisk rundvisning

Boel Sandskär

Torsdag 2/9 kl. 17-18

Torsdag den 2e september tar hortonom Boel Sandskär med oss på en historisk rundvisning av Alnarp utifrån boken “Alnarpsliv”, som Boel skrivit tillsammans med Göran Kritz. En visning som tar oss genom det Alnarp vi alla sett, men aldrig vetat om!

Så här skriver Bokus på sin sida: “Den vackra egendomen Alnarps historia är känd ända sedan 1314. (…) År 1857 beslutar riksdagen att det skall inrättas ett lantbruksinstitut på Alnarp. Det nya slottet, som ritats av den danske arkitekten Ferdinand Meldahl, invigs 1862, samma år som den första agronomkursen tas emot. (…)

Boken Alnarpsliv spänner över flera decennier: från den äldre historien som storgods till lantbruksinstitut och mönsterjordbruk, mejerier och den veterinära verksamheten fram till dagens verksamhet, koncentrerad kring landskapsarkitektur, trädgård, lantbruk och sydsvenskt skogsbruk. Boken handlar även om arkitekturen, planläggningen av trädgårdarna och parkerna samt växtligheten.”

Välkomna på drop in vid kårhuset från 16.30 med kaffe och fralla till anmälda medlemmar. Visningen är sedan från kl 17 och cirka en timme framåt. Detta är ett samarrangemang med hortonomstudenterna, och efteråt finns möjlighet för den som vill att ansluta till hortonområdets middag för nya studenter, anmäl på förhand. O.S.A till kontakt@hortonom.se senast tisdag 31/8.

Missa inte detta, utan anmäl dig nedan direkt!

Ange ifall du önskar närvara på fika innan rundvisningen och/ eller på middagen efteråt. Kom ihåg att ange matpreferenser. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *