information

Vemmenhögsgården


sturebengtss

Det börjar bli dags för öppen trädgård 2021!

Välkomna till trädgården här på Vemmenhögsgården tre lördagar i maj:

Lördagen 15/5 kl. 10.00 – 16.00
Lördagen 22/5 kl. 10.00 – 16.00
Lördagen 29/5 kl. 10.00 – 16.00

Det är en stor parkliknande trädgård kring en gård byggd vid mitten av 1800-talet. Trädgården har utvecklats mycket under de senaste 20 åren med omfattande planteringar av bland annat Rhododendron och Magnolia. Mycket uppdraget från frö på gården med experimentlust och nyfikenhet som drivkraft. Kontraster mellan formklippt och mer vildvuxet.

Viktigt med anledning av Covid-19: Vid förkylningssymptom stanna hemma. Vänligen respektera att hålla väl tilltagna (= minst 2 m) avstånd till övriga besökare och trädgårdsägare. Ser ni trängsel, vänta eller välj annan väg i trädgården. Det är stora ytor men en del trängre passager mellan trädgårdsrummen. Besöket sker som ett enskilt besök i en park, och ingen organiserad guidning kommer att ske. Ingen föranmälan.

Vägbeskrivning: Sök på adressen Östra Vemmenhög 51. Det ligger ca en mil söder om Skurup. Från Malmö kör E65 mot Ystad och ta första avfarten höger vid Skurup. Kör söderut genom Västra Vemmenhög. Vid stopp ta vänster mot Ystad på väg 101. Gården ligger söder om Landsvägen med en lång oxelallé som infartsväg. Dela gärna till vänner.

Följ detta instagramkonto för eventuella ändringar eller uppdateringar!

Vänlig hälsning
Sture

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *