Aktivitetsrapport

Inspirationsmorgonen med Pauliina

Det blev en intressant morgon med hortonomen Pauliina Jonsson. Studenter och medlemmar i förbundet samlades på Zoom för att delta i frukostföreläsningen. Pauliina Jonsson, som arbetat med bland annat lantbrukets grödor, frilandsodlingar och ekologisk tomatodling delade med sig av sina upplevelser då hon haft konsultuppdrag i Sydafrika, Saudiarabien och Indien. Hon bjöd på många fina bilder och anekdoter från sina resor.

Vi passade också på att fråga Pauliina vad hon tycker är det bästa med att vara hortonom och fick följande svar:

”Att vara hortonom öppnar upp många möjligheter. Man kan jobba i fält, med forskning, i handeln eller utbildningar. Eller varför inte med utlandsuppdrag! Allt är möjligt!”

Här kommer några av de bilder Pauliina delade med sig av under föreläsningen:

Inspirationsmorgonen anordnades i samarbete med Alnarps Studentkårs Hortonområd efter att studenter efterfrågat inspiration inför det kommande yrkeslivet. Vad gör egentligen en hortonom? Svaret kan skilja sig avsevärt beroende på vem man frågar. Det finns så många spännande möjligheter som hortonom, vilket i sig är fantastiskt, men det gör också att det kan vara svårt för studenter att skapa sig en bild av vad de kan vänta sig efter studierna. På så vis väcktes den briljanta idén att bjuda in hortonomer till att berätta om deras individuella vägar inom hortonomyrket.

Vi ser fram emot fler inspirationsföreläsningar till hösten. Har du eller någon du känner en inspirerande historia att dela? Tipsa oss gärna! Vår mejladress är kontakt@hortonom.se.

Aktivitetens datum: 22 april 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *