Inbjudan

Trädgårdsrunda

Ett besök i hortonom Sture Bengtssons trädgård

Söndagen den 31 maj är det äntligen dags för en medlemsaktivitet! Välkomna att delta vid ett besök hemma hos Sture Bengtsson för en rundvandring i hans unika trädgård.

Denna stora, lummiga trädgård finns på Vemmenhögsgården vid Skånes sydkust. Här bor hortonom Sture Bengtsson som driver jordbruket i fjärde generationen. De senaste 20 åren har trädgården utvecklats i rask takt med en stor samling Rhododendron och andra exotiska buskar och träd, varav de flesta är fröförökade på gården.

Sture har länge varit intresserad av prydnadsväxter och förädling. Rhododendronsläktet är stort och variationsrikt och erbjuder enorma möjligheter att korsa olika arter med varandra för att kombinera önskade egenskaper. Inte minst de spännande bladen hos en del Rhododendron har varit i fokus för Stures hobbyförädling. På senare år har Sture korsat med hybrider med röda pigment i bladen och börjat få fram intressanta resultat. Bland övriga växter kan till exempel nämnas en samling buskar från Nya Zeeland, många olika magnolior och valnötsträd.

I slutet av maj har många Rhododendron blommat över (dock inte alla) men då börjar den intressanta perioden med nytillväxten som kan vara tjockt hårbeklädd, olika färgad och så vidare.

Info angående covid-19
Aktiviteten kommer utföras utefter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Avstå från att delta om du har det minsta tecken av sjukdom, exempelvis trötthet, luftvägsinfektion, huvudvärk, illamående etc.

TID
Kl. 13.30 söndagen den 31 maj

PLATS
Östra Vemmenhög 51, Skivarp

Vägbeskrivning
Från Malmö kör E65 mot Ystad. Ta av första avfarten vid Skurup. Ta höger. Efter någon km ta höger i rondell. Kör några km förbi Svenstorp och genom Västra Vemmenhög till stopp. Ta vänster vid stopp. Efter ca 2 km leder på höger sida lång oxelallé ned till Vemmenhögsgården (oskyltad). Kommer ni till Östra Vemmenhög har ni kört förbi gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *