Aktivitetsrapport

Studiebesök på Hvilan

När träden precis börjat slå ut i början på april styrde Skånska Agronomklubben och Sveriges Hortonomförbund gemensamt mot Hvilan i Åkarp/Kabbarp för att få veta mer om deras verksamhet. Detta blev mycket lyckat och vi vill såklart gärna umgås fler gånger med dessa trevliga agronomer!

Bengt Landquist från Agronomklubben sammanfattade besöket på detta trevliga sätt:

“Ca 35 agronomer och 10 hortonomer hade valt att tillbringa en del av måndagskvällen med att lyssna på Elisabeth Broberg Lewén, Anna-Karin Söderdahl och Kristian Lantz, samt givetvis att umgås med likasinnade. Skolan har funnits i mer än 150 år och ägs numera av GRO. Man har haft en väldig tillväxt de senaste fem åren genom att starta gymnasieskolor. Finns idag i Uppsala, Stockholm, Kabbarp, Lund (snart). De är ca 500 studenter och 100 lärare och har ökat omsättningen från 25 milj till 100 milj de senaste 5-åren. På internatet finns 70 rum. Man slog ett slag för sitt samarbete med Tarek Taylor för att ”utveckla” örter, grödor etc till matkreatörerna som verkligen syns i mediaflödet idag. Tyvärr är det svårare att locka ungdomar till de ”gröna näringarna” och det var mer en en panna som lades i djupa veck när Elisabeth berättade att man i Stockholm inte kunde starta en naturbrukslinje då upphandlarna tydligt sa att det inte finns något intresse för detta.”

Något som inte undgick någon vid besöket var vilken bred kompetens personalen på Hvilan måtte besitta som får växla undervisningsämne och elever inom mångfalden av Hvilans utbud. Imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *