Inbjudan

Borgeby Fältdagar

För andra året i rad ordnas en specialvisning av hortoområdet på Borgeby Fältdagar för Hortonomförbundets medlemmar. Visningen blir liksom förra året på onsdagen 26/6 kl 17 . Mässan löper över två dagar, onsdag och torsdag den 26-27/6.

I hortodemon visar hortorådgivarna tillsammans med Aquadrip sensorstyrd droppbevattning och vattnets spridning i markprofilerna på sand- respektive lerjord . “Detta är ett led i utvecklingen kring vattenbesparande åtgärder och smart användning av droppbevattning”, berättar rådgivarna som ligger bakom demon.

Mässtemat för året är Vatten och Fokusområdet är Potatis. På mässan visas bl.a. demo av vattnets rörelser i olika markprofiler i vattenlabbet, demo av bevattningsmaskiner samt demo av täckdikning. Program finns på https://www.borgebyfaltdagar.se/?p=2259

För de som önskar finns det möjlighet att vandra vidare till “After Work” i mattältet som har öppet 17.30-20. Här gäller även mat- och dryckesbiljetter som inhandlats under dagen.

NÄR? Onsdag den 26 juni med start kl. 17.00 (slut ca 17.30)

VAR? Borgeby Fältdagar strax utanför Lund. Samling vid HIR Skånes monter i odlingstunnlarna för en uppfriskande törstsläckare. Ta sikte på utkikstornet så hittar du dit.

FRÅGOR? Kontakta Victoria Tönnberg på tel. 0708-161085.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *