Inbjudan

Öppet hus i Vitemölla

Hösten står runt hörnet och med den årets Äppelmarknad i Kivik. I samband med detta storslagna firande av svensk äppelproduktion kommer det söndagen 29/9 hållas öppet hus på Hortonomförbundets fastighet i Vitemölla. Besökare erbjuds kaffe och äppelkaka gjord på trädgårdens egna äpplen. Dessutom är det fritt fram att plocka med sig äpplen hem från trädgårdens många äppelträd.

Hortonomförbundets styrelse kommer vara på plats och visa besökare denna underbara fastighet, vilken skänktes förbundet av Jubileumshortonom Per-Olof Bergendal och hans hustru Elisabeth innan deras bortgång. Per-Olof Bergendal var en framstående hortonom som ägnade sin karriär till fruktförädling. Bergendal tog fram flera nya äppelsorter vid Balsgårds försöksstation, varav den mest kända är Aroma – en populär äppelsort som många av oss haft glädje av.

Tveka inte att åka inom Vitemölla under ditt besök på äppelmarknaden för att njuta av en läcker fika i denna natursköna oas. Välkomna!

När? Kl. 10.00-15.00 den 29nde september

Var? Ola Holmabacken 7, Vitemölla

Vägbeskrivning: https://goo.gl/maps/y7G8pzYp5ueJYJig9

Magnifik utsikt från huset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *