Aktivitetsrapport

Studiebesöket på Foodhills

Vi var och besökte Foodhills anläggningar som devemberaktivitet i Bjuv och fick en inblick i deras vision att bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion som bidrar till en hållbar global utveckling.

Det är den första i sitt slag för cirkulär livsmedelsproduktion och tanken är att skapa ett system där man kan utnyttja alla resurser som finns i ett system för att kunna minska svinnet genom processerna redan innan konsumenten kommer in i bilden. Detta inkluderar fiske-, insekts- och odlingsanläggningar, både i växthus och på friland, biogas samt förädling och forskning på materialet. Som exempel ska insekter används som foder till fisk och för att ta hand om restavfall från odling, som sedan kan användas till gödsel.

Foodhills bedömer att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte och siktar på att bli ett “Foodvalley”, ett Silicon Valley för mat. På Foodhills har Sydgrönt startat ett svenskt kokeri för rödbetor, ett nytt klimatstyrt lager och ett packeri som ska hjälpa till att tillgodose den ökande efterfrågan på svenska grönsaker. Det har också blivit klart att restaurangen på Foodhills område kommer öppnas igen under våren 2019.

Bengt Göran Persson, arbetande styrelseordförande, visade oss runt och delade med sig av sitt stora engagemang för företaget samt sin egen vision och historia.

Hortonomförbundet tackar så mycket för studiebesöket och önskar Foodhills lycka till med alla planer!
Det ska bli mycket intressant och spännande att få följa!

 

För dig som vill läsa på mer om företaget eller följa deras utveckling kan läsa mer här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *