Inbjudan

Välkommen på guidad rundvandring i Elitplantsortimentet i Alnarp!

Tisdagen den 8:e september är det äntligen dags för ännu en medlemsaktivitet, en guidad rundvandring med årets hortonom Gunnel Holm i demoplanteringen av E-plantsortimentet på Alnarp. Hon har under många år arbetat som verksamhetsledare på företaget Elitplanta. Läs mer om Gunnel här.

E-planta är en kvalitetsmärkning för buskar och träd. E-plantsystemet omfattar urval, provodling, produktion och marknadsföring av växter som valts ut av en grupp växtexperter vid Stiftelsen Trädgårdsodlingens Elitplantstation. E-märkningen är främst inriktad på växtslag där det har funnits något problem att lösa, t ex dålig härdighet, sortblandningar eller sjukdomar. Idag finns ca 160 olika E-märkta buskar och träd. Dessutom säljs ca 100 olika sorter certifierade virusfria fruktträd och bärväxter med beteckningen E-planta. Läs mer om E-plantkonceptet på deras hemsida.

Aktiviteten kommer att inledas med mingel och därtill serveras ett lätt tilltugg. 

?  TID  
Kl. 16.30 tisdagen den 8:e september

?  PLATS
Sundsvägen 12, 230 53 Alnarp. 
(Utanför Crafordsalen)

?  Info angående covid-19
Aktiviteten kommer utföras utefter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Avstå från att delta om du har det minsta tecken av sjukdom, exempelvis trötthet, luftvägsinfektion, huvudvärk, illamående etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *