Okategoriserade

Vinnaren av Branschdagens tävling!

Under branschdagen den 2 december anordnade Hortonomförbundet en tävling där studenter hade möjlighet att vinna Jennifer Cockrall-Kings bok ’Food and The City: Urban Agriculture and The New Food Revolution’, en bok om den globala rörelsen kring stadsodling och urbana livsmedelsfrågor.

För att delta skulle studenterna beskriva sin drömarbetsplats och motivera varför. Vinnaren av tävlingen blev Hortonomstudenten Therese Diderot med följande bidrag:

Hortonomstudent Therese Diderot
Hortonomstudent Therese Diderot

Mitt drömjobb: Forskare på SLU eller liknande universitet.

Motivering: Klimatförändringar, en ökande världsbefolkning samt ökad urbanisering är några faktorer som skapar stora utmaningar för matförsörjningen i framtiden. Jag vill på ett eller annat sätt vara med och driva utvecklingen framåt när det gäller produktion av frukt och grönt. Mycket kan göras för att förbättra växtskydd och produktionsteknik för att göra odlingen mer effektiv och miljövänlig. Jag vill göra allt jag kan för att bidra med detta. 

Stort Grattis Therese önskar vi i Hortonomförbundets styrelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *