Okategoriserade

Två prisbelönade Hortonomer

Inger Olausson har uppmärksammats genom Stockholms Gartnersällskaps hedersomnämnande för sin doktorsavhandling från SLU i Uppsala vid avdelningen för Agrarhistoria. Det är en forskningsinsats som tar utgångspunkt i det som under 1900-talet utgjorde Gartnerssällskapets många medlemmars kärnverksamhet.

Kimmo Rumpunen, forskare och växtförädlare på SLU Balsgård, tilldelades Årets Guldäpple under helgens Äppelmarknad i Kivik. Det är Äpplets Hus – kunskapshuset med äpplet i centrum – på Kiviks Musteri som delar ut utmärkelsen till en person eller organisation som utfört förtjänstfulla gärningar inom äpplets värld.

Läs mer om utmärkelserna på SLUs hemsida.

Grattis säger vi från Sveriges Hortonomförbund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *