Okategoriserade

Årets Hortonom 2012 utsedd

Årets Hortonom Maj-Lis Pettersson, foto: Thomas Lagerström

Utmärkelsen Årets Hortonom 2012 tilldelas hortonom Maj-Lis Pettersson. Priset delas ut av Sveriges Hortonomförbund för första gången och motiveringen var:
“Hortonom Maj-Lis Pettersson har genom sin mångåriga gärning som statskonsulent vid SLU Uppsala, varit en positiv förebild för hortonomyrket. Hon har skrivit böcker om växtskydd, varit redaktör för Faktablad om växtskydd – Trädgård och sist men inte minst medverkat i radio (exempelvis populära Odla med P1) som en folkbildare för trädgårdsskötsel. Hennes engagemang och positiva energi när det gäller trädgårdsodling har spritts till många odlare över hela landet.”

Maj-Lis Pettersson fanns själv på plats vid föreningens årsmöte på SLU Alnarp och mottog priset.