- Detta evenemang har redan ägt rum.
Alnarpskonferensen och slottsmiddag
februari 7, 10:30 - 20:00
Årets tema för Alnarpskonferensen är biologisk mångfald i jord- och skogsbruk. Hur står den biologiska mångfalden i relation till produktion och ekosystemtjänster?
Syftet med Alnarpskonferensen är att förmedla kunskap och skapa dialog mellan deltagare. Programmet ger exempel och lösningar både från forskningen och från praktiken. Vi vill inspirera deltagarna till fortsatt kunskapsutveckling, innovation och handling.
Efter konferensen anordnas slottsmiddag till självkostnadspris. Anmäl ditt deltagande på middagen i anmälningsformuläret.
Varmt välkommen!
Anmäl dig här!
Program
11.30-13.00 Mingellunch och hotspot
En livfull mingellunch där vår utställningsyta erbjuder en mångfald av viktiga dialoger kring dagens tema.
13.00-14.40. Presentationer från forskningen
- Introduktion till biologisk mångfald i jord- och skogsbruk. Jan Bengtsson, forskare vid institutionen för ekologi, SLU.
- Skogsbruk i ett förändrat klimat – biologisk mångfald och ekosystemtjänster? Adam Felton, universitetslektor vid institutionen för sydsvensk skogsvetenskap, SLU.
- Diversified agroecosystems at field- and landscape scale for biodiversity and ecosystem services. Chloë Raderschall, postdoktor vid institutionen för växtskyddsbiologi, SLU.
- Fjärilar i jordbrukslandskapet. Christine Haaland, forskare vid institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU.
- Biodiversity in agricultural landscapes: Can we help farmers assess the diversity of their farms? Guillermo Aguilera Nunez, Miljöanalysspecialist vid Institutionen för ekologi, SLU
14.30-15.15. Fika med fortsatt mingel
15.15-16.30. Exempel från praktiken
- Naturbruksdialoger för stärkt biologisk mångfald. Lars Johansson, SLU RådNu/Länsstyrelsen.
- Alléodling, träd och spannmål i samklang. Anders Lunneryd, Lundens gård i Trollhättan.
- Naturvårdande skötsel i skogsbygden. Carita Kjellberg, egenföretagare som driver skogsbruk utanför Hässleholm.
- Biologisk mångfald i en äppleodling. Märta Johansson, Karlskrona musteri
——————————————
Slottsmiddag 17.00 – ca 20.00
Självkostnadspris om 550 kr.
Buffé med:
Eldad kryddbakad lax
Timjan och citronbakad kyckling
Hel grillad blomkål med saltrostade fröer, persilja och riven lagrad ost
Variation på rotselleri, grillad och picklad med senapsfrön
Linser, inlagda och bakade betor i kaprisvinägrett
Bakad potatis med timjan och citron
Grillad kål och senapsdressad matvete
Tomatsallad, soltorkade och bakade tomater med syrad lök
Plocksallad
Hembakat surdegsbröd med vispat brynt smör
Nordisk pesto (Dill, persilja, pepparrot, rapsolja, citron och solroskärnor)
Björnbärs gelé, mjölkchoklad, saltkola, bränd vitchoklad och maräng